СА ОСНОВНИМ ШКОЛАМА ЗАЈЕДНО ПРОТИВ МАЛОЉЕТНИЧКЕ ДЕЛИНКВЕНЦИЈЕ

419

„Форум театар“ и основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева и „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе данас су у Источном Сарајеву потписали меморандум о разумијевању и сарадњи за провођење пројекта „Изазови за младе“ за сузбијање малољетничке делинквенције.

Координатор програма Александра Митрић-Штифанић појаснила је да пројекат тежи промоцији здравих животних стилова и сузбијању свих облика родно заснованог насиља, а тиме и изградњи здравог школства, породичног и окружења у граду.

Штифанићева је додала да ће се приликом реализације пројекта примјењивати програм Е-иновативни приступ кроз вршњачку едукацију дјеце основношколског узраста.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Жељка Топалић истакла је да је боље имати превенцију вршњачког насиља него рјешавати његове посљедице.

Топалићева је изразила задовољство што у овој основној школи, са највише ђака у Сарајевско-романијској регији, у прошлој школској години није било скоро ниједног инцидента када је у питању вршњачко насиље, те се надају да ће тако бити и убудуће.

Директор Основне школе „Петар Петровић Његош“ Драган Јововић указао је на значај родитеља и породице за васпитање дјеце и превенцију вршњачког насиља. „Млади су наша будућност и треба да им оставимо здраво окружење“, закључио је Јововић.

Пројект „Изазови за младе“ дио је пројекта „Регионални програм локалне демократије на западном Балкану“, који финансира ЕУ, а имплементира Развојни програм УН /УНДП/. Град Источно Срајево суфинансијер је програма.

/Срна/