СКУПШТИНА ГРАДА СУТРА О ИЗМЈЕНИ ОДЛУКЕ О КРЕДИТНОМ ЗАДУЖЕЊУ

446

Одборници Скупштине града Источно Сарајево сутра би требало да разматрају измјену одлуке о кредитном задужењу града, којом је предвиђено преусмјеравање кредитних средстава у дијелу који се односи на општине Трново и Источно Ново Сарајево.

На захтјев општина, намјенска средства која су првобитно планирана за изградњу расвјете на Јахорини, требало би да буду усмјерена за изградњу Спортско-рекреационог центра у Трнову, док би, средства планирана за завршетак објекта галерије „Кућански“ у Источном Новом Сарајеву, требало да буду усмјерена за изградњу новог дјечијег вртића у тој локалној заједници.

На сједници Скупштине града Источно Сарајево биће разматрана и информација о стању на Универзитету у Источном Сарајеву, као и информација о стању у установама студентског стандарда на подручју града за 2020/2021. годину.

Одборници ће разматрати и информацију о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите у прошлој години, те извјештај о организованости цивилне заштите на подручју града, с освртом на материјалну опремљеност јединица које припадају граду за прошлу годину.

Пред одбоницима ће бити и одлука о наградама и признањима која ће бити додијељена поводом славе града Источно Сарајево, Светог Петра Дабробосанског, те информација о судским споровима које води град.

На дневном реду сједнице је и одлука о давању сагласности градоначелнику за потписивање споразума о успостављању сарадње Источног Сарајева и Новог Сада, као и одлука о разрјешењу директора Туристичке организације града Источно Сарајево, те именовању вршиоца дужности директора.

Почетак сједнице најављен је за 10.00 часова у скупштинској сали града Источно Сарајево.

/Срна/