СРЕБРЕНИЧКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ У ПОСЈЕТИ ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

624

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је данас ученике средње медицинске школе Средњошколског центра Сребреница, који су, у оквиру студијске посјете Источном Сарајеву, претходно посјетили Болницу „Србија“.

Ћосић је упознао ученике из Сребренице о организацији и територијалним карактеристикама града Источно Сарајево, те истакао да је овај град универзитетски, културни и спортски центар овог дијела Републике Српске.

„Сви заједно трудимо се да допринесемо бољем функционисању локалне заједнице, бољем животу наших суграђана и развоју нашег града“, рекао је Ћосић, додајући да је Источно Сарајево град који непрестано расте и добија нове садржаје.

Градоначелник Источног Сарајева поручио је сребреничким средњошколцима да би, без обзира на скорију прошлост која оптерећује ту општину, требало да граде добре односе својим суграђанима и комшијама, те да његују искреност и људскост.

„Било би добро да, након што завршите школовање, останете да живите у својој средини, односно, на овим просторима, те да, осим формалног образовања, стекнете и интелектуалну ширину која ће вам омогућити да прихватите свијет око себе, да цијените људе који вас окружују, али и све друге и другачије.

Према његовим ријечима, унутрашње миграције становништва су посљедњих година знатно израженије свуда у окружењу, мање општине се суочавају са одливом становништва, због чега треба креирати амбијент за квалитетан живот и у таквим срединама.

Без обзира на те показатеље, каже градоначелник, Источно Сарајево биљежи позитиван миграциони салдо и представља пожељну средину за живот.

„Драго ми је што данас боравите у Источном Сарајеву и што можете да видите садржаје које наш град нуди, а посебно ме радује што сте имали прилику да посјетите Болницу ‘Србија’, респектабилну установу, која непрестано подиже квалитет здравствених услуга“, навео је Ћосић.

Директорица школе, Сања Каблар Мочевић, уручила је захвалницу градоначелнику и истакла да је данашња посјета Источном Сарајеву веома значајна за њене колеге, професоре и све ученике.

Она је додала да су, приликом посјете Болници ‘Србија’, постигли договор о сарадњи са том здравственом установом, те изразила наду да ће посјете представника ове школе и сребреничких ученика у наредном периоду бити чешће.