СРЕДСТВА ЗА САНИРАЊЕ ДЕПОНИЈА „КРУПАЧКЕ СТИЈЕНЕ“ И „СТАНИШИЋА ДОЛОВИ“

359

Град Источно Сарајево је ове године први пут у буџету планирао 150.000 КМ за субвенцију комуналих предузећа, те санацију депоније „Крупачке стијене“ у Трнову и „Станишића долови“ на Палама с циљем заштите ријека и ријечних токова који се налазе у њиховој близини, изјавио је градоначелник Љубиша Ћосић.

Након обављених разговора са представницима комуналних предузећа, Ћосић је навео да је закључено да је у овом тренутку најбитније да буду саниране ове двије депоније.

Градоначелник Источног Сарајева је на свом „Фејсбук“ профилу истакао да су у складу са тим закључком, стручни људи из области заштите животне средине, а нарочито Славко Кујунџић са Пала, помогли су да се са Развојном агенцијом изради квалитетна апликацију према Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

„Одобрено нам је 100.000, ми ћемо издвојити још 100.000 КМ и тих 200.000 КМ ће бити употријебљено за неопходне санационе радове на поменуте двије депоније. Настојаћемо да посао завршимо до краја ове године или почетка наредне, у зависности од временских услова“, навео је Ћосић.

Он је појаснио да ће још 50.000 КМ из градског буџета бити искориштено као субвенција за пословање комуналних предузећа која отпад из својих локалних заједница не депонују на једну од ове двије које се налазе на подручју града Источно Сарајево.

Ћосић је истакао да је ово први пут да Градска управа Источно Сарајево на овакав начин приступа питању депонија, те најавио да ће се у наредне двије године настојати да пронађе начин за изградњу рециклажног постројења /спалионице/ на подручју Источног Сарајева или регионалне депоније.