СУТРА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ НА КОЈОЈ ЋЕ БИТИ ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ СВЈЕТСКОГ БИЦИКЛИСТИЧКОГ ПРВЕНСТВА

457

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић учествоваће сутра на конференцији за новинаре током које ће бити представљен програм Свјетског првенства у аматерском бициклизму, које у сриједу, 6. октобра, почиње у Источном Сарајеву.

Обраћање организатора, представника Бициклистичког савеза БиХ и Савеза за спорт, као и званичника који су помогли организацију овог великог такмичења, биће одржано  у 12.30 часова у згради Градске управе Источно Сарајево.

За учешће на Свјетском првенству у бициклизму за аматере до сада је пријављено око 1.000 бициклиста са четири континента, а према прелиминарним списковима пријава, доћи ће такмичари из педесетак земаља.

Према оцјени комесара Међународног бициклистичког савеза, као и утисцима такмичара који су учествовали на квалификационој трци у августу, све четири стазе су врло захтјевне, а нарочито медио фондо и гран фондо, који се завршавају на Јахорини.

На врхунцу сезоне на Свјетском првенству заказане су четири дисциплине – индивидуални хронометар, тимски хронометар, медио фондо и гран фондо трка.

Стаза је иста као на квалификационој трци, али је додатним кругом продужена са 100 на 135 километара, уз алтитуду од 1.060 метара.