СУТРА ОТВАРАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ГРАН ФОНДО СВЈЕТСКОГ ПРВЕНСТВА

507

Источно Сарајево је домаћин два бициклистичка догађаја „УЦИ Гран Фондо Свјетске серије“ /UCI Gran Fondo World Series/ и „УЦИ Гран Фондо Свјетског првенства“ /UCI Gran Fondo World Championship/, због чега ће сутра у овом граду бити одржана званична презентација догађаја и отварање канцеларије Гран фондо Свјетског првенства.

У заједничком саопштењу Бициклистичког савеза БиХ и Асоцијације за спорт прецизира се да ће канцеларија Гран фондо Свјетског првенства бити отворане у 17.00 часова на адреси Хиландарска 1.

Бициклистички савез БиХ и Асоцијација за спорт организују „УЦИ Гран Фондо Свјетску серију“ од 13. до 15. августа, а „УЦИ Гран Фондо Свјетско првенство“ од 5. до 10. октобра ове године.

Према броју учесника ово су два најбројнија спортска догађаја у историји БиХ, јер се очекује долазак минимално 4.000 бициклиста из свих крајева свијета, нарочито у октобру на Свјетско првенство.

Припреме су у пуном јеку, а организатори су се похвалили да су пријаве за квалификациону трку до сада стигле из 34 земље свијета.

Процјена је да ће учесници са својом пратњом остварити најмање 25.000 ноћења, па је осим спортског, туристички и привредни значај изузетно важан.

/Срна/