СУТРА ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ КОЈА ЋЕ ОМОГУЋИТИ ЕФИКАСНИЈИ РАД СКУПШТИНЕ ГРАДА

724

У просторијама Градске управе Источно Сарајево сутра ће бити представљена мобилна апликација путем које ће грађани моћи да поставе питања изабраним одборницима, делегирају одређене теме и да укажу на проблеме у својој локалној заједници, те да доставе фотографије и локацију на којој су проблеми евидентирани.

С циљем ефикаснијег рада Скупштине града Источно Сарајево, припремљен је софтвер који ће омогућити и дигиталну доставу података и материјала за сједнице градског парламента, али и непосредан контакт грађана са изабраним одборницима градског парламента.

Презентација мобилне андроид апликације биће одржана у 14,00 часова у сали са састанке на првом спрату.

У процесу дигитализације рада Скупштине града Источно, одборницима и представницима локалне власти, директорима, представницима предузећа и установа који присуствују сједницама градске скупштине, биће омогућена дигитална достава материјала за сједнице, чиме ће бити остварене значајне уштеде за штампање и доставу скупштинских материјала.

Андроид апликација је повезана са интернет страницом Градске управе Источно Сарајево и омогућава директан приступ интернет страницама градских општина.

Саставни дио апликације јесте и Е-дијаспора, која има за циљ израду базе података правних субјеката и физичких лица која живе и раде у иностранству, а поријеклом су из града Источно Сарајево, како би била остварена бржа и лакша комуникација, као и евентуална сарадња пословних људи  из дијаспоре  са локалним партнерима.

Апликација ‘grad istocno sarajevo’  већ је доступна на Гугл плеј продавници (Google play store).