СУТРА САСТАНАК О ИМОВИНСКИМ ПРАВИМА РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БИХ

418

У Градској управи Источно Сарајево сутра ће бити одржан састанак о заштити имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерације БиХ и резултатима рада канцеларија за стручну правну помоћ избјеглим и расељеним лицима из ФБиХ, који организује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/.

Састанку ће присуствовати члан Одбора за заштиту права избјеглица, расељених лица и повратника у Народној скупштини Републике Српске Наташа Трифковић, предсједник Савеза општина и градова
Републике Српске Љубиша Ћосић, директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић, те помоћник директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић.

На састанку ће учествовати и замјеник координатора за рад канцеларија за стручну правну помоћ избјеглим и расељеним лицима из ФБиХ Ђорђе Радановић, професор Универзитета у Источном Сарајеву Мариана Лукић Тановић, секретар Aмбасаде Србије у БиХ Марко Ракић и представници удружења избјеглих и расељених лица из ФБиХ.

Влада Републике Српске задужила је РУГИПП да обезбиједи пружање стручне правне помоћи избјеглим и расељеним лицима из ФБиХ, а ријеч је о око 400.000 лица српске националности која и даље полажу права на непокретности у ФБиХ, наводи се у саопштењу из РУГИПП-а.

Канцеларије за бесплатну, стручну правну помоћ грађанима налазе се у подручним јединицама Бањалука, Бијељина, Мркоњић Град, Невесиње, Источно Сарајево, Зворник, а грађани се могу јавити и у било коју подручну јединицу РУГИПП-а, оставити податке и контактираће их правници који се баве заштитом имовинских права лица из ФБиХ.

На територији Федерације БиХ 1991. године живјела је 541.000 Срба.

Састанак ће почети у 9.30 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево, најављено је из РУГИПП-а. Снимање кадрова предвиђено је у 10.15 часова, а конференција за новинаре у 10.30
часова.

/Срна/