ТАКМИЧАРИ „СЛАВИЈЕ“ ДАНАС ПОЧИЊУ НАСТУП НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У АБУ ДАБИЈУ

290

Такмичари Џију Џицу клуба „Славија“ из Источног Сарајева данас почињу наступ на Свјетском првенству у Абу Дабију! Момци су успјешно прошли вагање, а жријебом су им додијељени противници у првим мечевима.

Лазар Матић започиње наступ на Свјетском првенству у Абу Дабију у категорији јуниора до 94 кг борбом против Грка Анастасиадиса Петроса. У овај меч и првенство, уопште, Лазар улази као фаворит и број један на свјетској ранг листи! У случају побједе, у другом колу очекује га побједник из меча Црногорца и Казахстанца.

Давор Бујак започиње наступ на Свјетском првенству у Абу Дабију у категорији јуниора до 85 кг борбом против Грка Михаела Калигинакиса. У овај меч Давор улази као фаворит и носилац у категорији, с обзиром на то да је пласиран на 2. мјесту свјетске ранг листе.

Данијел Дамјановић наступиће у категорији јуниора до 85 кг, заједно са клубским колегом Давором Бујаком. Дамјановић је тренутно пласиран на 14. мјесту свјетске ранг листе. У првом колу сусрешће се са Рубеном Рагунатом из Холандије. Дамјановић би, како наводе из клуба, могао бити најпријатније изненађење овог првенства, с обзиром на то да посједује потребан квалитет и да нема притисак као носилац категорије или фаворит.

Такмичаре „Славије“ на такмичењу у Абу дабију предводи главни тренер, Данијел Блажић.

Учешће Славијиних такмичара на овом престижном првенству подржало је Удружење привређивача игара на срећу Републике Српске-УПИС.