УСВОЈЕН ПЛАН ЗА ОТКЛАЊАЊЕ НЕПРАВИЛНОСТИ И НЕДОСТАТАКА НАВЕДЕНИХ У РЕВИЗОРСКОМ ИЗВЈЕШТАЈУ

480

Одборници Скупштине града Источно Сарајево на седмој редовној сједници разматрали  су Извјештај главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске и усвојили План за отклањање неправилности и недостатака наведених у извјештају.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман појаснио је да је ревизор наложио Скупштини града да се дефинише власништво и приведу намјени два објекта у које је инвестирао Град, фарма крава у Кијеву и огледни објекат у Палама.

„Најкрупније на шта је ревизор скренуо пажњу јесте спровођење одређених радњи приликом изградње дјечијег игралишта на Палама. У извјештају главног ревизора наведено је да је извођач завршио радове 15. новембра и о томе обавијестио Надзорни орган, који је направио записник 20. новембра, а тек 4. децембра је потписан уговор за поменуте радове“, истакао је Короман, наводећи да такви пропусти не би смјели да се дешавају.

На питање новинара да ли ће неко одговарати за то, Короман је одговорио да постоје ревизори и друге службе које ће предузимати даље активности.

Предсједник Скупштине града је рекао да је у ревизорском извјештају наведено да књиговодствено, у консолидовани извјештај Града, није била уврштена Матична библиотека, јер је њено финансирање у том периоду било једним дијелом из буџета града, а дијелом из буџета Републике Српске. 

На сједници  је усвојена Информација о превентивном дјеловању против злоупотребе дрога и опојних средстава на подручју града Источно Сарајево за 2021. годину.

-Ту постоје два сегмента, понуда и потражња , а на потражњу  се може утицати провођењем едукација у васпитно-образовним установама како би се омладина едуковала и ресоцијализовала, рекао је Короман.

Он је навео и да је Градска управа задужена да у наредном периоду организује састанак на који би требало да буду позвани представници свих институција које спроводе било какве активности у борби против злоупотребе дрога и опојних средстава, како би могли усаглашено, заједнички дјеловати.

Скупштина је усвојила Одлуку о просторном уређењу и грађењу на подручју града, те Одлуку о куповини и адаптацији објекта за потребе ватрогасног дома у Трнову, као и Одлуку о предметима опште употребе на подручју Источног Сарајева.