У ЗГРАДИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ИЗЛОЖЕНИ ЕКСПОНАТИ ПОСВЕЋЕНИ EYOF-у 2019

558

У просторијама Градске управе Источно Сарајево  опремљен је простор у коме су изложени експонати и фотографије посвећени Европском омладинском олимпијском фестивалу EYOF 2019, који је прије двије године одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Простор, који је специјално опремљен за ове намјене, требало би да сачува сјећање на један од највећих спортских догађаја у Источном Сарајеву, који је у значајној мјери допринио промоцији туристичких и спортских потенцијала града Источно Сарајево.

Из Градске управе поручују да је овај град посједује неопходне капацитете и  људске ресурсе за организацију  значајних европских и свјетских догађаја, првенствено кад је ријеч о зимским спортовима, те би, наредних година, томе требало посветити посебну пажњу.

EYOF 2019 отворен је 10. фебруара у Сарајеву. Окупио је више од 1.500 младих спортиста из 46 европских земаља који су се такмичили у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Спектакуларна церемонија затварања EYOF –а, којој су присуствовали највиши званичници Републике Српске и Босне и Херцеговине, одржана је 15. фебруара 2019. године испред зграде Градске управе у Источном Сарајеву.

Представници Европског олимпијског комитета оцијенили су EYOF 2019 једним од најквалитетнијих и најбоље организованих такмичења до тада.