У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ВИШЕ ПРВАЧИЋА НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

524

На подручју града Источно Сарајево у први разред основне школе у школску 2021/2022. годину до сада је уписано 536 ученика, што је за око 50 првачића више у односу на исти период прошле године, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе са јавношћу у Градској управи Александра Берјан.

Она је додала да се упис ученика ове године одвија у отежаним условима, због епидемиолошке ситуације, а коначан број уписаних биће познат крајем августа.

Берјанова је навела да су у Основној школи „Пале“ до сада уписана 82 ђака.

„У Основној школи Србија на Палама уписано је 69 ученика првог разреда, што је за око 30 ученика више него прошле године у овом периоду. У Основној школи Мокро до сада је уписано 16 првачића“, истакла је Берјанова.

У соколачкој основној школи до данас је уписано 86 првачића, док је у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву до сада већ уписан 141 ученик првог разреда.

„У Основној школи Петар Петровић Његош у Источној Илиџи уписано је око 70 ученика, у Основној школи Јован Дучић у Касиндолу 30 ученика, ау у Основној школи Алекса Шантић у Војковићима до сада су евидентирана 34 првачића“, истакла је Берјанова.

У Основној школи „Свети Сава“ у Трнову у први разред уписано је осам ученика.

Берјанова напомиње да ће тестирање ученика бити организовано када се стекну услови за обављање љекарских прегледа за дјецу.

Она је додала да је у Дому здравља Пале већи број ученика већ обавио љекарски преглед, али да то још није завршено на Сокоцу, Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву.

„Због актуелне епидемиолошке ситуације, припремна настава за будуће првачиће није организована, осим за дјецу која припремну наставу имају у вртићима“, подсјетила је Берјанова.

Према њеним ријечима, на подручју Источног Сарајева основну школу тренутно похађа 5.060 ученика.

/Срна/