У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОБИЉЕЖЕН ДАН ДИПЛОМАТА РУСИЈЕ

457

У присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и руског амбасадора у БиХ Игора Калабухова данас је у Источном Сарајеву обиљежен Дан дипломата Русије, као сјећање на 10. фебруар 1802. године, када је створено руско Министарство иностраних послова. Тим поводом, положени су вијенци на спомен-обиљежје бившем руском амбасадору при УН, Виталију Чуркину.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је одавање почасти једном од највећих руских дипломата – Виталију Чуркину најбољи начин да се обиљежи овај важан дан у руској историји.

„Његово историјско ‘не’ усвајању британске резолуције о Сребреници у Савјету безбједности УН којом би српски народ био окарактерисан као геноцидан остаће као вјечно свједочанство пријатељства два народа и двије државе“, истакао је Ћосић.

„Сигуран сам да ће Руска Федерација и њена дипломатија у времену које је пред нама додатно јачати на задовољство руског, али и свих других правдољубивих и слободољубивих народа у свијету“, нагласио је градоначелник Ћосић.