У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОБИЉЕЖЕН ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

413

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман рекао је данас да свако обиљежавање Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској подсјећа на жртву плаћену за слободу.

Короман је подјетио да Градска управа Источно Сарајево планира да идуће године подигне у Источном Сарајеву споменик у знак сјећања на жртве НАТО агересије.

Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској обиљежен је данас у Источном Сарајеву.

На мјесном гробљу Грлица у општини Источна Илиџа служен је помен и положено цвијећа на споменик првим жртвама НАТО агресије у Српском Сарајеву, брату и сестри Раденку и Радмили Галинац.

У Храму свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима служен је парастос за све Србе убијене у НАТО агресији на Републику Српску, након чега је у порти храма одржан пригодан умјетнички програм.

Обиљежавању Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, замјеник министра Радомир Граонић и делегација Народне скупштине Републике Српске коју чине народни посланици Наташа Кулашинац и Саво Вулић, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници Амбасаде Србије у БиХ.

Обиљежавању су присуствовали и начелници Источне Илиџе Маринко Божовић и Трнова Драгомир Гаговић, као и представници општина Фоча, Хан Пијесак, Рогатица и Пале.