У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ У УТОРАК ФОРМИРАЊЕ РЕГИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

611

На иницијативу Министарства просвјете и културе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске, у Источном Сарајеву ће у уторак, 29.3. 2022. године, бити одржан састанак на којем би требало да буде формиран Регионални савјет за образовање.

Састанку ће, осим представника шест општина града Источно Сарајево, присуствовати и представници општина Рудо, Фоча, Вишеград, Калиновик, Рогатица и Чајниче, директори средњих школа са овог подручја, као и представници Завода за запошљавање Републике Српске, Градске развојне агенције Источног Сарајева и Развојне агенције општине Рудо.

Сврха формирања Регионалног савјета за образовање, како досадашњи консултативни састанци показују, јесте првенствено потреба за јачањем сарадње између свих актера заинтересованих за локални економски развој, као и обавеза побољшања рада образовног система.

Унија удружења послодаваца Републике Српске сматра да ће конституисање заједничког дјеловања помоћи остваривању високог нивоа комуникације на регионалном нивоу, пружању подршке школама у каријерном вођењу и савјетовању ученика, те промоцији дефицитарних занимања.

Циљ формирања Регионалног савјета за образовање јесте усклађивање образовања са тржиштем рада, а нарочит утицај очекује се у домену подршке креирању и спровођењу уписне политике у средњим стручним школама.

Конститутивни састанак Регионалног савјета за образовање биће одржан од 12,00 часова у сали Скупштине града Источно Сарајево.