У НЕДЈЕЉУ И ПОНЕДЈЕЉАК КОНТРОЛА ПОШТОВАЊА ОДЛУКЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ЗАБРАНИ ТОЧЕЊА АЛКОХОЛА И РАДА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

567

Начелник Одјељења за инспекцијске послове у Градској управи Источно Сарајево Ратко Ђуровић најавио је да ће градски инспектори, у сарадњи са Комуналном полицијом општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, уз асистенцију припадника Полицијске управе Источно Сарајево, у недјељу, 08.01.2023. године и понедјељак, 09.01.2023. године, вршити појачану контролу поштовања привремене забране точења алкохолних пића и привремене забране рада угоститељских објеката, током одржавања генералне пробе и централне прославе Дана Републике Српске.

Инспектори ће врштити контроле у недјељу, 08.01.2023. године у периоду од 10.00 до 16.00 часова, када је планирано одржавање генералне пробе и у понедјељак, 09.01.2023. године у периоду од 11.00 до 17.00 часова, кадa ће бити одржана централна прослава Дана Републике Српске – 9. јануара.

Ове активности спороводе се у складу са одлуком градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића о привременој забрани точења алкохолних пића на дијелу града Источно Сарајево, на подручју општина Источно Ново Сараjево и Источна Илиџа.

Начелник општине Истично Ново Сарајево Јован Катић претходно је донио наредбу о привременој забрани рада угоститељских објеката у недјељу, од 10.00 до 16.00 часова, те у понедјељак, у периоду од 11.00 до 17.00 часова, на траси кретања учесника свечаног дефилеа поводом Дана Републике Српске.

Наредба се односи на угоститељске објекте у Улици Војводе Радомира Путника (од раскрснице „Том“ до раскрснице „Бинго“), Улици Стефана Немање,  Дечанској улици (од кружног тока до раскрснице са улицом Прве сарајевске бригаде), Улици Прве сарајевске бригаде, Спасовданској улици (од раскрснице Прве сарајевске бригаде до раскрснице у улици Стефана Немање) и  на Тргу Републике Србије (у близини спортске дворане).