У ПАЛАМА ПОЧЕЛА „СЊЕЖНА ЧАРОЛИЈА“ (ФОТО)

173

У Олимпијском парку на Палама синоћ је отворена манифестација „Сњежна чаролија“ у оквиру које су организовани еколошко клизалиште, маскоте, ватромети и постављене зимске кућице са различитим садржајима.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да су посјетиоци уживали у музичким и плесним наступима, у бесплатном куваном вину и чају.

Иконић додаје да током трајања манифестације госте очекују маскирање и балонско моделирање, кабине за сликање, као и чувене кабине за видео- активације, док су за оне који су жељни веће акције ту спортски дани и зимска зумба журка. Он каже да ће бити уприличене и одређене хуманитарне акције са уличним свирачем, као и представе у сарадњи са Студентским позориштем.

Иконић истиче да су ове манифестацује битне, а Пале као највећа општина у саставу града Источно Сарајево и највећи туристички потенцијал заслужује да буде у првом плану, а „Сњежна чаролија“ је доказ да је тако.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић изразио је задовољство што се „Сњежна чаролија“ поново вратила на паљанско шеталиште јер је у питању једна од важнијих манифестација које могу да понуде како суграђанима тако и туристима којих је из године у годину све више у локалној заједници.

Стајчић је позвао све суграђане да дођу у Олимпијски парк на Палама и заједно прославе православну Нову годину уз концерт Бориса Режака и предгрупе „Нео стерео“.

Шеф Туристичког инфо-центра Пале Драган Јакић се нада да ће манифестација постати традиционална, те да ће суграђани и туристи наредних 10 дана уживати у културном, забавном, спортском програму свакога дана.

Према његовим ријечима, циљ манифестацује је промовисање туристичких, забавних и других потенцијала и садржаја које нуди општина Пале али и привлачење туриста у овај град.Манифестацију организује Туристичка организација града Источно Сарајево у сарадњи са општином Пале и Туристичким инфо-центром Пале.