ФС БиХ ПОМАЖЕ РЕКОНСТРУКЦИЈУ СТАДИОНА „СЛАВИЈЕ“

1334

Фудбалски савез /ФС/ БиХ помоћи ће реконструкцију стадиона Фудбалског клуба /ФК/ „Славија“ у Источном Новом Сарајеву како би идуће године на њему могле бити игране утакмице Европског првенства у фудбалу за жене, а у оквиру својих надлежности помоћи ће и овом клубу.

Ово је договорено на данашњем састанку у Источном Сарајеву градоначелника Љубише Ћосића, начелника општине Источно Ново Сарајево Јована Катића и предсједника ФС БиХ Вице Зељковића.

Према Зељковићевим ријечима, Источно Ново Сарајево, односно стадион „Славије“, једна је од четири локације у БиХ које ће бити домаћин Европског првенства у фудбалу за жене 2022. године, што ће бити искориштено као прилика за реконструкцију овог стадиона.

„Приоритет су изградња рефлектора, адаптација комплетног травнатог терена, те адаптација свлачионица и других садржаја како би се испунили услови да би се овдје могло играти Европско првенство за жене како је планирано“, рекао је Зељковић новинарима након састанка.

Наводећи да је разговарано и начинима како помоћи ФК „Славија“, Зељковић је додао да ће фудбалски савези Републике Српске и БиХ учинити све што је у њиховој моћи и надлежности да се помогне „Славији“ да се врати тамо гдје би требало да буде.

Славија је велики клуб са великом традицијом и историјом и сигурно је да се тако према њој треба опходити“, закључио је Зељковић и изразио увјерење да ће се фудбал у Источном Сарајеву у будућем периоду кретати узлазном путањом.

Ћосић се захвалио Зељковићу, који је доскора био на челу Фудбалског савеза Републике Српске, на досадашњој и најављеној помоћи за изградњу инфраструктуре на стадиону „Славије“, истичући да је овај фудбалски клуб истински бренд Источног Новог Сарајева.

„Разговарали смо и о могућностима промовисања клубова из Републике Српске, првенствено Источног Сарајева на нивоу БиХ, као и свим облицима сарадње који као град можемо да остваримо са ФС БиХ“, додао је Ћосић.

Он је најавио да ће приоритет Града Источног Сарајева те општине Источно Ново Сарајево у будућности бити подршка повратку ФК „Славија“ у Премијер лигу БиХ.

Истичући да је крајњи циљ укључивање што више младих у спорт, Ћосић је рекао да ће град Источно Сарајево на том путу сарађивати и са осталим институцијама власти, прије свега Владом Републике Српске, а кад је у питању организација међународних такмичења са Савјетом министара.

Катић наласио да је најављена помоћ ФС БиХ реконструкцији стадиона „Славије“ од изузетног значаја за општину Источно Ново Сарајево.

Он је закључио да организацијом овогодишњих свјетских првенстава у боксу и бициклизму, те идуће године Европског првенства у фудбалу за жене, општина Источно Ново Сарајево и град Источно Сарајево чине пуно за промоцију спорта и изразио наду да ће у будућности оваквих догађаја бити све више.

/Срна/