ШИМЕНЦ И ХУГЕРЛАНД ПОБЈЕДНИЦИ КВАЛИФИКАЦИОНЕ ТРКЕ ЗА СВЈЕТСКО БИЦИКЛИСТИЧКО ПРВЕНСТВО

419

Словенка Лаура Шименц и Холанђанин Џони Хугерланд су побједници квалификационе трке за Свјетско првенство у аматерском бициклизму, одржаном у Источном Сарајеву.

Њих двоје су били најбржи међу бициклистима који су се одлучили да возе дужу „Гран фондо“ трку која је стартовала у Источном Сарајеву и послије једног великог круга преко Требевића, те повратка у град, стигли први на Пољице код олимпијских кругова.

Портпарол овог догађаја Душан Репија рекао је да је Словенка изузетно напорну стазу дугу 100 километара превезла за 3:11,05 часова, а док је Бик из Бевеланда савладао за 2:56,08 часова.

Шименцова је неколико година била професионалац и имала запажене резултате, а сада је активни такмичар једног италијанског тима на „Гран фондо“ тркама. Легендарни холандски бициклиста Хугерланд је промотер Свјетског аматерског првенства.

Хугерланд је рекао да је било прилично напорно, али да се добро снашао с обзиром на то да је кроз професионалну каријеру волио брдске етапе.

„У финишу је било баш паклено, али сам дан раније провезао комплетну стазу и знао сам шта ме чека. Такмичење је било одлично организовано, на нивоу оних која се одржавају широм свијета и једва чекам да дођем у октобру“, навео је он.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић је рекао да годинама раде на промоцији Јахорине у љетном периоду и да је ово један од догађаја који ће на најбољи начин допринијети томе.

Шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Сладоје одао је признање организаторима који су учинили све да на најбољи начин угосте бициклисте из свих крајева свијета.

Из организације су истакли да је Источно Сарајево са свим општинама у свом саставу било сјајан домаћин као и Олимпијски центар „Јахорина“. Велику помоћ при реализацији, како логистичку, тако и финансијску дало је Министарство породице, омладине и спорта.

На Палама је у петак одржана хронометарска трка на којој је учествовало око 80 такмичара из 35 земаља у оквиру квалификационе трке за Свјетско првенство у бициклизму.

Начелник општине Бошко Југовић који је био на циљу и на Јахорини, поновио је да је пресрећан што су угостили скоро 500 бициклиста из свих крајева свијета.

Директор такмичења Владимир Куваља истакао је да је генерална проба успјела што је чуо од учесника, као и комесара УЦИ Ервина Ванвенкера, те је захвалио свим институцијама, граду Источно Сарајево и његовим службама, Олимпијском центру „Јахорина“.

Свјетско аматерско првенство у бициклизму Серије „Гран фондо“ биће одржано од 5. до 10. октобра у Источном Сарајеву.

/Срна/