ЋОСИЋ: АКТИВНИЈА ПОДРШКА ЏУДО КЛУБУ „ФАМОС“

466

Градоначелник Источног Сарајева Љубишa Ћосић угостио је данас руководство и такмичаре Џудо Клуба „Фамос“ из Источне Илиџе, најтрофејнијег и најбољег џудо клуба у Републици Српској.

Ћосић је изразио задовољство што је имао прилику да разговара са представницима џудо клуба који је трећи пут заредом најбољи у Републици Српској у свим категоријама, а који још од 2004. године биљежи најбољи укупан  резултат.

„Градска управа има обавезу да промовише и подржи најбоље спортисте, од ове године чинићемо то  још активније и снажније, јер је дужност Градске управе да подржи најбољи клуб у Републици Српској“, рекао је Ћосић.

Ћосић је истакао да га је фасцинирало то што џудисти овог клуба имају од 10 до 12 тренинга седмично у свим категоријама, што, како је рекао, говори о озбиљности приступа руководства клуба свом послу.

„Управо нас то доводи у обавезу да их Градска управа, као пријатељ најбољих, промовише и подржава“, нагласио је Ћосић и  пожелио џудистима што боље резултате уз што мање повреда.

Предсједник клуба Синиша Лубура захвалио је градоначелнику на пријему и обећаној подршци, те додао да такмичари уз подршку локалне заједнице и Града Источно Сарајево могу направити још значајније резултате, на европском, односно, свјетском новоу.

Жељко Шиљеговић, тренер клуба, захваливши на топлом пријему и поклонима, рекао је да је и поред тога што су их ове године напустила два најбоља такмичара, који сада наступају за  репрезентацију Србије, клуб и даље остао најбољи.

Џудо клуб „Фамос“ окупља око 100 младих такмичара и већ трећи пут је проглашен најбољим џудо клубом у Републици Српској у свим категоријама. До сада клуб има 86 балканских медаља, европску медаљу са Студенстског европског првенства, седам медаља са европских купова у свим конкуренцијама.