ЋОСИЋ: ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НАЈЗАСЛУЖНИЈА ЗА ПОСТОЈАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

704

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске (ВРС) и Дана Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ положио вијенац на централни Спомен-крст на гробљу у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву.

Уз градоначелника Источног Сарајава, вијенац су положили начелник општине и замјеник начелника општине Источно Ново Сарајева Јован Катић и Александар Костовић.

Градоначелник Ћосић је том приликом напоменуо да Републике Српске без ВРС данас не би било и да су њени припадници најзаслужнији за њено постојање.

„Република Српска је рођена 9. јануара, свој први Устав је добила 28. фебруара, а 12. маја 1992. године су и званично окупљени хероји који ће је бранити и одбранити, на тај начин створивши услове и за јаку политичку позицију тадашњег руководства Републике Српске, што је на крају довело и до међународне верификације Републике Српске у Дејтонском мировном споразуму“, истакао је Ћосић.

Ћосић, Катић и Костовић су поводом Дана Војске Републике Српске вијенац положили и на Спомен-плочу на Врацама, постављену на мјесту гдје је 19. маја 1992. године командант Главног штаба ВРС генерал Ратко Младић извршио смотру два батаљона самоорганизованог народа општине Ново Сарајево.