ЋОСИЋ: ГРАДСКА УПРАВА НАСТАВЉА ТРАДИЦИЈУ ПОДРШКЕ КОШАРКАШКОМ КАМПУ „ГРАВЕ ТРИ ПОЕНА“

510

На Јахориније данас званично почео 20. Кошаркашки камп „Граве три поена“ на којем се очекује учешће више од 300 кампера и 80 тренера, промотера и гостију из цијелог свијета.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је новинарима да је Градска управа наставила традицију пружања подршке за одржавање овог кампа.

„У Источном Сарајеву дјелује пет, шест кошаркашких тимова, тако да је кошарка изузетно заступљена. Веома нам је бино да се одржава један овакав камп на подручју града и општине Пале и Јахорини“, рекао је Ћосић.

Ћосић је рекао да се на оваквим пројектима показује синергија на промоцији добрих ствари.

Он је рекао да се на овај начин, осим кошарке, промовише и туристички потенцијал.

Организатор Кампа Бобан Станојевић подсјетио је да традиција није прекинута ни прошле године у јеку пандемије.

„Пресрећан сам, опет смо на Јахорини, у прелијепом амбијенту Олимпијског центра“, каже Станојевић.

Он је рекао да је у најави изградња спортске дворане на Јахорини, која ће омогућити тренинге и по лошем времену.

Станојевић је захвалио свима који су подржали Кошаркашки камп „Граве три поена“ који већ 20 година на Јахорини организују кошаркашки клубови Партизан из Београда и Бањалуке.

Он је рекао да је Камп ове године окупио 300 малишана узраста од шест до 16 година.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство што су Пале домаћини 20. јубиларног кошаркашког кампа, те истакао да ће општина и даље подржавати организацију ове, али и сличних спортских манифестација на својој територији.

Камп траје до 29. августа. Међународни кошаркашки камп „Граве три поена“, који се организује од 2002. године, окупио је до сада више од 12.500 дјеце из скоро цијелог свијета.

/Срна/