ЋОСИЋ: ЕВИДЕНТАН НАПРЕДАК И СОЦИО-ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ ИСТОЧНОГ НОВОГ САРАЈЕВА

216

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је крсну славу – Спасовдан, начелнику општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу, предсједнику Скупштине општине Ведрану Јованчићу, одборницима, запосленима у општини и свим становницима ове локалне заједнице.

Ћосић је данас рекао, поводом крсне славе општине Источно Ново Сарајево, да је задовољан напретком и динамичним развојем који је евидентан када је ријеч о социо-економском развоју те локалне заједнице.

Према његовим ријечима, подручја ове и сусједне општине Источне Илиџе све више су атрактивнија за досељавање људи заинтересованих да живе и раде на овим просторима.

Он је нагласио да град Источно Сарајево велику пажњу поклања развоју и урбаних и руралних средина, што је видљиво и на плану експанзије научноистраживачког рада и наступа на међународној научној сцени Универзитета у Источном Сарајеву, порасту наталитета, те интензивнијој институционалној подршци индивидуалним пољопривредним произвођачима.

У оквиру програма обиљежавања славе општине Источно Ново Сарајево, јутрос је служена литургија у Храму светог Великомученика Георгија на Врацама.

Борачка организација Источно Ново Сарајево обиљежила је данас 31 годину од формирања Сарајевско-романијског корпуса и Прве сарајевске механизоване бригаде Војске Републике Српске, а тим поводом служен је парастос за погинуле борце и положени су вијенци код Централног крста на Војничком гробљу.