ЋОСИЋ: ЗАБРИЊАВАЈУЋА ХИСТЕРИЈА САРАЈЕВА ПОТВРДА ДА ЈЕ БИХ НЕМОГУЋА

502

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић сматра да је забрињавајућа хистерија и реторика из федералног Сарајева на његов захтјев да се уклоне табле са увредљивим написима о Србима, али и поручује да га пријетње нису уплашиле.

Онима који му пријете, Ћосић поручује да ће доћи и усред Сарајева им јавно рећи шта мисли о увредљивим натписима на таблама и промјени назива 152 улице.

„Та хистерија и реторика која долази из Сарајева је, у најмању руку, забрињавајућа. Нажалост, таква реакција сарајевске јавности и непримјерене поруке неких тамошњих званичника упућене мени, само потврђују да БиХ ни након 26 година, колико је прошло од завршетка одбрамбено-отаџбинског рата, није могућа држава“, истакао је Ћосић за „Политику“.

Ћосић је рекао да се свако мишљење које се не уклапа у перцепцију Бошњака, практично дочекује на нож.

Он је навео да ће сачекати да добије и писани одговор од градоначелника Сарајева Бењамине Карић и начелника општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, којима је упутио захтјев.

Ћосић каже да ће се потом обратити Уставном суду БиХ са захтјевом за оцјену уставности садржаја текста на табли истакнутој на зиду поред улазних врата у Вијећницу и оној у некадашњој Улици Васе Мискина, садашњој Ферхадији.

/Срна/