ЋОСИЋ И БЈЕЛИЦА О ЗНАЧАЈНИМ ПРОЈЕКТИМА У ОПШТИНИ СОКОЛАЦ

412

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, разговарао је данас у Градској управи Источно Сарајево са начелником општине Соколац  Милованом Бјелицом о реконструкцији главне саобраћајнице у Сокоцу, заједничкој куповини објекта аутобуске станице, те реализацији пројекта изградње канализационог колектора у Кнежини.

„Данас смо се дефинитивно договорили да заједнички подржимо пројекат који је већ кандидован, а односи се на реконструкцију главне саобраћајнице у Сокоцу, вриједности 300.000 КМ“, истакао је Ћосић и додао да очекује да ће Градска управа у наредних мјесец дана расписати јавни тендер за реализацију овог пројекта.

Ћосић је рекао да су Градска управа Источно Сарајево и општина Соколац исказале интерес да објекат аутобуске станице заједнички купе, чиме би се ријешио проблем стационарног саобраћаја у Сокоцу, те додао да се нада да ће у наредним данима направити коначан договор са садашњим власником аутобуске станице.

Градоначелник је истакао да када је ријеч о капиталним пројектима, један од најзначајнијих на подручју општине Соколац изградња викенд насеља на Романији, која може бити реализована кроз пројекат Соко града. „Ово је пројекат који ћемо заједнички кандидовати према Влади Републике Српске и свим заинтересованим инвеститорима.“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да је пружио подршку начелнику Бјелици у довођењу њемачких инвеститора који би градили соларну електрану на подручју општине Соколац.

„Увијек сам истицао да је Соколац, поред тога што је по површини највећа општина у саставу града Источно Сарајево, веома значајна локална заједница која има и озбиљне привредне и пољопривредне потенцијале“, истакао је Ћосић и нагласио да општина Соколац на својој територији има институције које су значајне, како на локалном, тако и на нивоу Репулике Српске.

На састанку је разговарано и о реализацији пројекта изградње канализационог колектора у Кнежини, гдје је Градска управа обезбиједила првих 50.000 КМ, те о потуном опремању Планинарског дома на Сокоцу.

Ћосић је нагласио да је Планинарском друштву „Гласинац“ Град Источно Сарајево кроз додјелу средстава невладиним организацијама подржао активности планинара, те да ће у наредном периоду бити обезбијеђена и додатна подршка за потпуно опремање планинарског дома на Сокоцу.