ЋОСИЋ И ЈУГОВИЋ ДАРИВАЛИ ПРВЕ БЕБЕ РОЂЕНЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

885

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић данас су у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву посјетили и даривали прве бебе рођене у 2023. години, близанце Софију и Данила Пљеванчића и пожељели им срећу у животу.

Софија, тешка 2.780 грама и дугачка 49 центиметара, рођена је 1. јануара у 11.38 часова, а минут касније и Данило, тежак 3.100 грама и дугачак 52 центиметра.

„Пород је био планиран 3. јануара, али бебе су пожуриле и рођене су царским резом“, рекла је мајка близанаца Милица Пљеванчић, која има и дјевојчицу од осам и по година.

Милица је додала да се и она и бебе осјећају добро и захвалила особљу Болнице „Србија“ за велику пажњу и преданост.

Ћосић је изразио задовољство због посјете породиљи са подручја општине Пале, која је родила прве близанце у 2023. години, који су и прве рођене бебе на подручју града Источно Сарајево.

„Сви смо пред крај 2022. године жељели да нас у 2023. години буде што више и нема боље поруке од тога да су почетком ове године рођени близанци“, истакао је Ћосић и додао да град Источно Сарајево и општине у његовом саставу оправдавају улогу локалних заједница у којима се више беба рађа него што умире људи.

Југовић је изразио задовољство што је породиља из општине Пале прва на свијет донијела двије бебе и пожелио срећу породици Пљеванчић, а особљу Болнице „Србија“ да имају што више посла.

„Понос свих је да се дјеца рађају“, истакао је Југовић и нагласио да је циљ пронаталитетне политике и свега што раде општина Пале и град Источно Сарајево то да буде више људи, да остају на подручју града, Сарајевско-романијске регије и Српске, чувајући тако оно што је најбитније – Републику Српску.

Директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија захвалио је начелнику и градоначелнику за данашњу посјету и за традиционално даривање новорођених беба сваке године.

Он је навео да је прошле године у овој болници рођено 438 беба, за 15 мање него годину раније.

Шешлија је рекао да је Болница „Србија“ у 2022. години поставила рекорде у пословању, те навео да је било око 12.500 хоспитализиованих пацијената, више од 100.000 амбулантних прегледа.

„То су у периоду 30 година пословања Опште болнице у Источном Сарајеву рекордни подаци. Ово показује да се враћа повјерење становника ове регије у ову установу“, истакао је Шешлија.

/Срна/