ЋОСИЋ: ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ДА СЕ УКЉУЧЕ У ЊЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ ВРС

574

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је у свом кабинету разговарао са замјеником министра одбране БиХ Мирком Околићем, командантом Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ Милорадом Крајшумовићем и командантом Оперативне команде Оружаних снага БиХ Радованом Илићем.

На састанку је разговарано о подршци иницијативи за организовање Музеја Војске Републике Српске у оквиру сједишта овог пука у касарни „Козара“ у Бањалуци.

Градоначелник Ћосић је најавио да ће се Савез општина и градова Републике Српске, у чијем раду учествује, потрудити да кроз општине и градове финансијски подржи организовање тог музеја у оквиру бањалучке касарне.

Он је истакао да се, уз институције Републике Српске, и локалне заједнице морају укључити у његовање традиције Војске Републике Српске.

На састанку је било ријечи и о могућностима ангажовања деминерског тима Оружаних снага БиХ на подручју града Источно Сарајево. Тај тим ће се у овој години укључити у активности деминирања у општини Источна Илиџа, на подручју Војковића.

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић је током разговора градоначелника Ћосића упознао и о актуелном стању и функционисању Министарства одбране БиХ.