ЋОСИЋ НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ СЈЕДНИЦИ САВЕЗА ОПШТИНА И ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ФБиХ

308

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић учествује данас на заједничкој сједници савеза општина и градова Републике Српске и ФБиХ, која се, под покровитељством Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, одржава у Неуму.

Ћосић је рекао да је ово била прилика да учесници поразговарају о приоритетима у раду два савеза и изазовима са којима се сусрећу локалне власти.

„Са колегама смо подијелили неке наше идеје и праксе када је ријеч о одређеним законским рјешењима која се тичу локалних заједница, а која су у Републици Српској ефикаснија него у ФБиХ. Надам се да ће им бити корисно, као и нама њихова искуства која смо имали прилику данас да чујемо“, истакао је Ћосић, који је и предсједник Савеза општина и градова Српске.

Градоначелник је казао да је овакав вид разговора у интересу оба савеза.

„У оба савеза имамо интерес да дасадашњу сарадњу подигнемо на виши ниво, због чега сам захвалан представницима Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе који подржавају наш рад и желе да допринесу бољем функционисању наших локалних заједница“, нагласио је Ћосић.