ЋОСИЋ НА СЛАВИ ОПШТИНЕ ТРНОВО

593

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић присуствовао је данас у Трнову обиљежаваеу Дана општине и крсне славе Светих апостола Петра и Павла – Петровдана.

У Трнову је јутрос, поводом крсне славе, служена литургије у Цркви Светог великомученика Георгија, након чега је обављено ломљење славског колача, а улицама је прошла свечана литија.

Поводом обиљежавања Дана општине положени су вијенци у спомен-соби погинулим српским борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском ратум, на Централни споменик и споменик жртвама из Другог свјетског рата, те на споменик команданту јединице “Бели вукови” Срђану Кнежевићу.

Обиљежавању крсне славе и Дана општине присуствовали су изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић, начелник општине Пале Бошко Југовић, директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић, директор Болница “Србија” Небојша Шешлија, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, одборници у Скупштини општине Трново, запослени у Општинској управи и бројни грађани.

Синоћ је у Центру за културу Трново одржана свечана академија на којој су уручене награде и признања заслужним појединцима и колективима, а награђени су и побједници спортских активности које су се, поводом Дана и крсне славе општине, одржавале протеклих дана.