ЋОСИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА

679

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, организовао пријем за представнике локалних заједница, директоре јавних предузећа и установа, те запослене у Градској управи Источног Сарајева.

Ћосић је, сумирајући резултате рада у години на измаку, рекао да може бити задовољан, те најавио да ће Градска управа у наредном периоду у свим општинама реализовати око 500.000 КМ инвестиција.

„Надлежности Градске управе су специфичне, а ми намјеравамо да их ојачамо. Припремамо измјене и допуне Закона о граду Источно Сарајево, посредством надлежног министарства и Народне скупштине Републике Српске, па ћемо и у том дијелу, кроз законска рјешења, додатно институционално ојачати град“, истакао је Ћосић.

Ћосић је најавио реализацију неколико значајних пројеката који ће побољшати квалитет живота грађана Источног Сарајева, о чему ће, како је истакао, бити више ријечи у наредном периоду.

„Бавимо се израдом предстудије, а потом и студије изводљивости за тунел који би требало да повеже Пале и Источно Ново Сарајево, односно, Источну Илиџу, радимо на реализацији Парка природе Требевић, спомен комплекса српским цивилима страдалим у 20. вијеку…Један од приоритета је свакако и трећа трака преко Романије, имамо намјеру да оживимо производњу у МОФАС-у, очекујемо да ћемо имплементирати и значајне инфраструктурне пројекте у општинама…“, истакао је Ћосић.

Градоначелник је честитао предстојеће празнике званицама и свим грађанима Источног Сарајева.

„Нека нас у сљедећој години буде више. Нека се у нашем граду у години и годинама које су пред нама биљежи пораст броја становника и нека људи више долазе у наш град, а мање из њега одлазе“, поручио је Ћосић.