ЋОСИЋ: ПОДРШКА АСОЦИЈАЦИЈИ СПОРТСКИХ ЦЕНТАРА

322

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговаро је данас са представницима Асоцијације спортских центара Републике Српске о подршци овом тијелу, као и развоју спорта.

Ћосић је рекао да је ово новооснована асоцијација у функцији подршке спорту и свим спортским установама на подручју локалних заједница у Републици Српској.

„Задовољство ми је било угостити предсједника Асоцијације Ненада Талића, као и потпредсједнике из Лакташа, Источног Сарајева и из Мркоњић Града“, рекао је Ћосић.

Он је изразио увјерење да ће Асоцијација на адекватан начин показати међусобну повезаности свих спортских центара у Српској, али и одређену солидарност између развијенијих и мање развијенијих спортских заједница.

„У свим локалним заједницама спортски центри су итекако битни. Они су мјесто које окупља спортске клубове и што они боље раде, боље ће функционисати и спортски живот у једној локалној заједници“, рекао је Ћосић.

Ћосић је представнике Асоцијације упознао о организацији Града и о томе да, осим Спортског центра у општини Источно Ново Сарајево, слични постоје и на Палама, Сокоцу и Источној Илиџи.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић река је да ће општина Источно Ново Сарајево пружати подршку и спортским клубовима и Асоцијацији.

„У међусобној сарадњи мисли да ћемо остварити добре резултате у наредном периоду“, рекао је Јованчић.

Асоцијације спортских центара Републиике Српске Ненад Талић изразио је задовољство што је управо у Источном Сарајеву завршена оснивачка скупштина на којој су изабрани сви органи Асоцијације спортских центара Републике Српске.

„То је тренутно седам организација јавних установа. Позивамо све остале дворане и установе које се баве организацијом спортских активности да нам се придруже“, каже Талић.

Он је истакао да је циљ Асоцијације развој инфраструктуре, наводећи да без квалитетне инфрастуктуре, нема ни доброг спорта.

„Циљ је да аплицирамо и према многим међународним, локалним и републичким институцијама, како би побољшали услове за све спортисте“, рекао је Талић и додао да је евидентно да спортисти у Источном Сарајеву имају изузетне услове.

Талић је река да већ постоје позиви из неких градова и општина за прикључење Асоцијацији, као и да су честитке поводом оснивања стигле из Хрватске, Словеније, Федерације БиХ и Србије.

/Срна/