ЋОСИЋ ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ДА СЕ ПРИДРУЖЕ ДОЧЕКУ ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА

325

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић позвао је данас грађане Источног Сарајева да се придруже дочеку Његове светости патријарха српског Порфирија који ће наш град посјетити у недјељу, 17. октобра.

„Велика ми је част што ћу бити у прилици да у недјељу, 17. октобра, заједно са начелницима наших шест општина, у Градској управи Источно Сарајево угостим Његову светост патријарха српског Порфирија“, навео је Ћосић.

Градоначелник је прецизирао да је посјета патријарха заказана за 15.00 часова, након чега је предвиђена шетња од зграде Градске управе до Трга Републике Србије и даље градским улицама.

„Позивам суграђане да нам се придруже у тој шетњи, да искажемо поштовање према патријарху српском, да покажемо да смо искрени и посвећени хришћани, увијек окупљени око наше Српске православне цркве и њених великодостојника“, истакао је Ћосић..

Посјета Његове светости патријарха српског Порфирија нашем граду биће реализована у оквиру посјете Митрополији дабробосанској поводом јубилеја – 50 година монашке и 30 година епископске службе митрополита Хризостома. Тим поводом, дочек Његове светости предвиђен је за суботу, 16. октобра, у 16.45 часова у Храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.