ЋОСИЋ ПОТПИСАО УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ СА 50 СТУДЕНАТА

666

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је у Источном Сарајеву потписао уговоре о стипендирању у школској 2021/2022. години са 50 студената са подручја ове локалне заједнице.

На основу споразума о пословној сарадњи, односно, стимулативним мјерама за упис на одређене факултете, стипендије је добило пет студената Пољопривредног и два студента Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Стипендије су, у складу са правилником о додјели студентских стипендија Градске управе Источно Сарајево, добила и четири ученика генерације средњих школа у школској 2020/2021. години.

„Данас смо били у прилици да потпишемо уговоре са 50 студената Универзитета у Источном Сарајеву, али и других универзитета у Републици Српској и ван Српске“, рекао је Ћосић након потписивања уговора.

Ћосић је навео да се велики број младих људи пријавио на јавни позив за стипендирање, како за први, тако и други и трећи циклус студија, те изразио задовољство што је Градска управа у прилици да настави добру праксу пружања подршке студентима.

Он је додао да ће за стипендирање студената из градског буџета у овој години бити издвојено око 100.000 КМ, а да ће у идућој години бити повећан за 10 до 15 одсто.

Ћосић је навео да је прије неколико дана у Градску управу и установе које је основао град одређен број младих примљен на приправнички стаж.

У своје и име студената који су потписали уговоре захвалила се Анђела Папаз, студент Факултета политичких наука, која је рекла да та средства студенти троше углавном за уџбенике, смјештај и друге потребе.

Студент прве године филозофије Роксанда Петронић истакла је да јој ова стипендија много значи и да је мотивишe.

/Срна/