ЋОСИЋ СУТРА СА КОПРОДУЦЕНТИМА ФИЛМА „ЈЕНИ, МАЛО СВЈЕТЛО СА ЗАПАДА“

392

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић сутра, 6. априла 2022. године, састаће се са директором Кинотеке Републике Српске Сњежаном Лаловићем и директорицом Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташом Кулашинац, копродуцентима филма „Јени, мало свјетло са запада“ који је добио Специјално признање жирија на Мартовском фестивалу, најстаријем фестивалу документарног филма у Србији.

Жири, којим је предсједавао Лордан Зафрановић, редитељ и сценариста, ову значајну награду додијелио је филму из Републике Српске у међународној селекцији, гдје су се, у такмичарском програму, нашли и филмови из Француске, Белгије, Њемачке, Словеније, Мађарске, Хрватске, Холандије, Ирске, Румуније, Ирака и Шпаније.

Документарни филм „Јени, мало свјетло са запада“ рађен је на основу ратног дневника холандске апотекарке и хуманитарке Јени Лигтенберг, која је миран живот у Амстердаму 1993. године замијенила хуманитарним радом у некадашњој војној болници „Коран“ на Палама, гдје је остала све до 1995. године.

Почетак састанка заказан је за 10.30 часова у кабинету градоначелника. Сниматељи и фоторепортери кадрове могу узети на почетку састанка, а изјаве за медије су предвиђене након састанка, такође, у кабинету градоначелника.