ЋОСИЋ УГОСТИО СТУДЕНТЕ ИЗ БОСТОНА

368

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, данас је у Градској управи Источно Сарајево угостио групу америчких студената и професора из Бостона, гдје су имали прилику да разговарају о глобалним, али и актуелним приликама у БиХ.

„Као и прошле године, угостили смо групу америчких студената из Бостона и њихове професоре“, рекао је Ћосић, и додао да су могли да разговарају о некадашњим, али и актуелним приликама у БиХ, те све већој глобалној кризи у коју свијет упада због сукоба глобалних сила.

Градоначелник Ћосић је нагласио да му је драго што су млади Американци који су данас посјетили Источно Сарајево, свјесни да ништа у политици и међународним односима није црно-бијело, те је додао да је ријеч о односима који су много комплекснији него што дјелује на први поглед.

„Убијеђен сам да, иако им званична политика њихове земље говори другачије, схватају да је Република Српска та која је у БиХ на праведничкој страни, као што су то Русија и Кина на глобалном нивоу“, објашњава Ћосић.

„Искрено им желим да њихово вријеме, када они стасају да управљају процесима, буде мање изазовно него што је данас и да ће бити у прилици да више размишљају о даљем развоју свог друштва, а мање о конфликтима и кризама“, истиче градоначелник Ћосић.

Он је рекао  да се нада да ће студенти током боравка у Републици Српској и БиХ имати прилику да упознају што више колега студената и остваре трајне квалитетне контакте.

 „Ко зна шта живот носи, можда то буде и основа за њихову сарадњу у будућности у пословима којима се буду бавили.“, нагласио је Ћосић.