ЋОСИЋ: УСПЈЕШНИ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ГАРАНТ БУДУЋНОСТИ И РАЗВОЈА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

398

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић уприличио је данас пријем за ученика Средњошколског центра „Источна Илиџа“ Филипа Лаловића, освајача бронзане медаље на Средњоевропској математичкој олимпијади, која је, од 23. до 28. августа, одржана у Загребу.

Пријему код градоначелника присуствовале су директор Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић и професор математике и физике у овој школи Милица Драшковић.

Градоначелник Ћосић је, честитајући Филипу, истакао да ће успјешни ученици и студенти увијек имати подршку Градске управе, јер су они најбољи представници, гарант будућности и развоја Источног Сарајева.

Ћосић је захвалио  професорима и руководству средњих школа, који, као је истакао, имају значајне заслуге за успјешно представљање нашег града на регионалним и међународним такмичењима и манифестацијама.

Градоначелник Источног Сарајева наградио је младог, успјешног математичара и физичара, сезонском ски картом, која је обезбијеђена у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина.

Филип Лаловић постизао је и до сада значајне резултате на такмичењима из математике, физике и информатике.

На регионалном такмичењу из математике и физике освојио је прво мјесто, док је на региналном такмичењу из информатике био други.

На онлајн Републичком такмичењу из физике, одржаном прошле године, освојио је прво мјесто у конкуренцији 26 ученика другог разреда средње школе.

Као ученик деветог разреда основне школе, учествовао је на Јуниорској математичкој олимпијади БиХ, гдје је освојио прво мјесто и златну медаљу.