ЋОСИЋ: ЊЕГОВАТИ ТРАДИЦИЈУ САБОРОВАЊА КОД ХРАМА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У САРАЈЕВУ

466

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни да ће сутра присуствовати обиљежавању славе Храма Преображења Господњег у Сарајеву, те да је поносан што је традиција саборовања задржана.

Ћосић је рекао да је позвао начелнике свих шест општина које су у саставу града Источно Сарајево да сутра присуствују обиљежавању славе Храма.

„Народ овог краја треба подсјетити на 1940. када је тај храм изграђен и освештан. Тада је било 50.000 вјерника“, подсјетио је Ћосић.

Ћосић, који је био кум Храма 2016. године, рекао је да ће ове године Храму кумовати Драган Остојић, привредник из Источног Сарајева.

„Традицију да кумују људи како из Сарајева, тако и из Источног Сарајева треба задржати и надам се да ће се, без обзира на све у слове у порти Храма окупити велики број вјерника“, рекао је Ћосић.

Градоначелник је поручио да саборовање око три најзначајнија православна објекта у Сарајеву, Старе цркве на Башчаршији, Саборне цркве и Храма Преображења Господњег, никада не смије престати.

„Без обзира што смо ми сада везани за Источно Сарајево, увијек морамо држати ту везу да се зна одакле смо дошли“, поручио је Ћосић.

/Срна/