ГРАДСКА УПРАВА ИСТОЧНО САРАЈЕВО У ПЕТАК ОБИЉЕЖАВА 22 ГОДИНЕ ОД ЕГЗОДУСА СРБА ИЗ САРАЈЕВА

1047

Градска управа Источно Сарајево обиљежиће у петак, 16. марта 2018. године годишњицу егзодуса Срба из Сарајева.

Обиљежавање 22 године од егзодуса сарајевских Срба почеће полагањем вијенаца погинулим борцима Сарајевско-романијске регије на Српском војничком спомен гробљу Мали зејтинлик на Сокоцу у 10 часова.

У 11 часова у цркви Успења пресвете богородице на Палама биће служен парастос погинулим борцима Сарајевско-романијске регије.

Истог дана, у 17 часова у градској управи Источно Сарајево биће уприличен пријем за предсједника Институтa за истраживање српских страдања у XX вијеку Миливоја Иванишевића, аутора књига о страдању српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. Иванишевић ће, на пријему у Градској управи,  представити своју књигу „Геноцид на Србима – Сарајево 1992-1995“, која садржи потресна свједочења 80 људи о томе како су испитивани, мучени, силовани, те како су гледали „нестајање“ Срба у логорима, приватним затворима или на улицама. Пријему ће присуствовати и аутори из Источног Сарајева, који су писали дјела и текстове о страдању сарајевских Срба.

Обиљежавање 22 године од егзодуса сарајевских Срба биће завршено Свечаном академијом, којој ће присуствовати предсједник Институтa за истраживање српских страдања у XX вијеку Миливоје Иванишевић, предсједник БОРС Миломир Савчић, умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски г. Атанасије и бројне званице. Академија ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19 часова.

Позивамо грађане Источног Сарајева да у петак, 16. марта, присуствују обиљежавању 22. годишњице егзодуса сарајевских Срба.