ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПОВЕЉА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

490

Замјенику градоначелника Источног Сарајева Данку Вучетићу уручена је Повеља Музичке академије у Источном Сарајеву која је додијељена Граду Источно Сарајево за допринос афирмацији и развоју Музичке академије.

Највеће признање ове установе Вучетићу је уручено на свечаној промоцији дипломираних музичких умјетника и мастера умјетности, која је, поводом крсне славе и јубилеја-25 година постојања и рада, одржана у просторијама Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.
Вучетић је, честитајући јубилеј представницима Музичке академије, изразио захвалност што је ово велико признање додијељено Градској управи Источно Сарајево.

„Прошли сте велики и значајан развојни пут, достигли статус респектабилне васпитно-образовне и културно-умјетничке институције, која је постала препознатљива не само на нашем подручју, него у цијелој Републици Српској“, рекао је Вучетић.
„Својим радом култивишете и обогаћујете простор Републике Српске, а нашем Универзитету дајете суптилнију димензију, оплемењујуући дух града Источно Сарајево, због чега смо вам неизмјерно захвални“, нагласио је Вучетић.

Вучетић је истакао да професори и студенти Музичке академије у наш град доносе награде са престижних европских и свјетских такмичења.
„Ваш успјуех је и успјех свих нас и изузетно смо поносни на ваше резултате. Желимо вам много успјеха у наредним годинама, да своје знање преносите млађим генерацијама, како би њихова креативна енергија доприносила и развоју нашег града у цјелини“, поручио је Вучетић.

Поводом крсне славе Музичке академије, Празника пресвете Богородице преподобномученице Теодосије Тирске, јутрос је у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама служена света литургија. Традиционални, годишњи, концерт студената Музичке академије биће одржан сутра од 19,30 часова у сали Музичке академије.