ИСТОЧНО САРАЈЕВО: ИЗДАТО 349 РЈЕШЕЊА О СТАВЉАЊУ ЛИЦА ПОД ЗДРАВСТВЕНИ НАДЗОР

768

Начелник Одјељења за инспекцијске послове у Градској управи Источно Сарајево Бојан Перишић изјавио је да су повећане активности и контрола спровођења обавезних, превентивних мјера узрокованих ситуацијом у вези са вирусом корона, те да су до сада здравствени инспектори издали 349 рјешења о стављању лица под здравствени надзор.

Перишић напомиње да је укупан број лица на подручју града која су под здравственим надзором и којима су издата детаљна упутства за самоизолацију већи, јер се на тај број додају и лица која на граничним прелазима добијају рјешења о стављању под здравствени надзор/карантин у локалним заједницама.

– Наши тржишни инспектори су на подручју града до 9. априла контролисали 12 пословних субјеката код којих нису уочене неправилности, односно цијене производа и робе су на прописаном нивоу од 5. марта – истакао је Перишић.

Он додаје да су прописане казне за прекршиоце и до 10.000 КМ, а казне за лица која не поштују мјере здравственог надзора износе 1.100 КМ.

– Одјељење функционише до сада без већих проблема, инспектори су распоређени у двије смјене. Викендом и празницима су уведене дежуре и све законом прописане обавезе и надлежности се спровде – истакао је Перишић.

/Срна/