ПОЧЕО ШАХОВСКИ ТУРНИР ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

345

Шаховски турнир слијепих и слабовидих лица, у оквиру којег је одигран пријатељски меч репрезентација Републике Српске и Србије, почео је данас у Источном Сарајеву. Организатор турнира је Градска организација слијепих и слабовидих Источно Сарајево, a покровитељи су Градска управа Источно Сарајево и општина Источна Илиџа. Турнир је отворио предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић, а почео је пријатељским мечом репрезентација Републике Српске и Србије.

У 15.00 часова биће свечано отворено 16. Шаховско првенство слијепих и слабовидих Српске, када ће бити одиграно и прво коло.  У 17.00 часова на 12 плоча предвиђен је пријатељски шаховски меч репрезентација Републике Српске и Србије са најбољим шахистима града Источно Сарајево, а шаховско првенство биће настављено сутра.

Пријатељски мечеви у којима ће учествовати 30 екипа одржавају се поводом 17. септембра – крсне славе Источног Сарајева, Светог Петра Дабробосанског.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да су слијепа и слабовида лица дио друштва којем треба подршка како би могли нормално да живе и да учествују на оваквим такмичењима.

„Кроз шаховски турнир утичемо на продубљивање веза Републике Српске и Србије“, рекао је Лучић. Лучић је рекао и да је град Источно Сарајево у претходном периоду обезбиједио финансијска средства за куповину простора у којем се Удружење налази.