СКУПШТИНА ГРАДА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА ОВУ ГОДИНУ ОД 13.877.454 КМ

595

Скупштина града Источно Сарајево је на данашњој сједници усвојила ребаланс буџета за ову годину од 13.877.454 КМ, што представља повећање у односу на планирани буџет за 2.593.023 КМ кредитних средстава.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је новинарима да очекује да ће до краја године успјети санирати проблеме изазване смањеним приходима од ПДВ-а, али је исказао задовољство да на другим буџетским позицијама имају боља остварења.

Вуковић је нагласио да су одборници усвојили и буџет града за шест мјесеци ове године, који је остварен у износу од 4.449.729 КМ, што је 45,5 одсто у односу на планирани буџет, а остварени расходи су од 39 одсто, што значи да су се врло контролисано понашали у финансијском смислу.

Вуковић је истакао да је Скупштина данас донијела одлуку о отпису 26.000 КМ дугова по основу закупа стана породица палих бораца, од којих се шест налази на Палама, а три у Источном Новом Сарајеву.

Он је нагласио да је Скупштина данас донијела и одлуку о отпису дуга у износу од 64.000 КМ по основу кориштења грађевинског материјала по Пројекту два градње Српског Сарајева, а ријеч је о борачким категоријама лошег имовног стања.

Вуковић је истакао да је усвојена и информација о стању здравствене заштите, али највише расправе је било везано за Болницу „Србија“ и одлазак љекара из ове здравствене установе.

„Неспорно је да у новом објекту имамо боље услове, али чињеница је да имамо проблем када је ријеч о кадровској слици овог здравственог центра“, рекао је Вуковић.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић сматра да је и проблем неплаћање пореза и доприноса радницима Болнице „Србија“, као и дуг према добављачима што директно утиче на буџет општине Источна Илиџа на чијем подручју се налази.

Он је нагласио да је Скупштина данас, на иницијативу невладиних организација, усвојила и Декларацију „Градови без брана“, која се противи изградњи нових мини-хидроелектрана на подручју града с циљем заштите животне средине.

/Срна/