У СУБОТУ КРОС ТРКА НА ЈАХОРИНИ

455

На Јахорини ће у суботу, 6. јула, бити одржана крос трка „Сарајевско-Термаг челенџ рејс“ која ће окупити 200 такмичара из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Аустрије и БиХ.
Директор маркетинга хотел „Термаг“ на Јахорини Немања Вучетић рекао је да је ријеч о трци која чини трејл лигу и да на овај начин настоје да поспјеше и обогате саму понуду љетног туризма.

Он је навео да хотел нуди бројне садржаје, а да ће сви такмичари који дођу да дјецом моћи да оставе малишане са бејбистерима, да уживају у играоници на отвореном.

Према његовим ријечима, трку ће подржати Олимпијски центар „Јахорина“, Туристичка организација „Јахорина“ града Источно Сарајево, „Проинтер“, „Тесла“, „Петрол БХ“ и „Сарајевска пивара“.

Директор трке Милан Ђапић нагласио је да су ове године припремили прву трејл лигу на Јахорину коју чине три трке, напоменувши да је прва била 23. марта, предстојећа је у суботу, 6. јула, а трећа средином августа.

„Укупно ћемо на свим стазама имати четири окрепне станице, медицинско особље и полицију. Трудимо се да промовишемо здрав живот и развијамо љетни туризам на Јахорини, а све с циљем повећања броја учесника и самих туриста“, рекао је Ђапић на конференцији за новинаре на Јахорини, додавши да ће суботњу крос трку чинити три стазе различитих дужина од девет, 19 и 36 километара.

Ђапић је навео да су обезбијеђене и вриједне награде за права три мјеста у свим дужинама, а то су продужени викенд за двије особе у хотелу „Термаг“, 200 КМ и ручак за двије особе у „Сарајевској пивари“.

Он је позвао све који воле трчање, добру забаву и желе другачије да доживе Јахорину да се пријаве на трку „Сарајевско-Термаг челенџ рејс“.

Директор Туристичке организације „Јахорина- Град Источно Сарајево“ Игор Тошић рекао је да је трка јако битна за планину јер промовише спорт, дружење и све оно што она пружа посјетиоцима.

Он каже да оно што трку чини интересантном јесу јахоринске стазе које се пружају кроз нетакнуту природу, додавши да је Јахорина љепша љети него зими.

Тошић истиче да ће ова трка постати саставни дио туристичке понуде коју град Источно Сарајево пружа љети и да је то оно на чему ће даље радити.

Он наводи да ће Туристичка организација подржавати овакве трке или сличне манифестације јер је то идеална прилика за промоцију планине.

Трка „Сарајевско-Термаг челенџ рејс“ почеће у 10.00 часова испред ресторана „Колиба“ на Јахорини.

 
/Срна/