ВУКОВИЋ И БАТЕЗ О САРАДЊИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И ВОЈВОДИНЕ

904

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и секретар за спорт и омладину у Покрајинској влади Владимир Батез разговарали су у Новом Саду о могућностима конкретизације сарадње у области спорта и омладинске политике Источног Сарајева и Војводине.

Вуковић је подсјетио да је за вријеме одржавања зимског Европског омладинског фестивала на Јахорини у фебруару разговарано са представницима Војводине о спорту и омладинској политици.

Он је новинарима послије састанка рекао да је са Батезом размијенио драгоцијена искуства за Источно Сарајево када је ријеч о те двије области.

„Надам се да ћемо ускоро по појединим спортским гранама успјети направити контакте између спортских клубова шест општина Источног Сарајева и Војводине. Трудићемо се да разговор попут данашњег уприличимо ускоро у градској управи Источног Сарајева“, рекао је Вуковић.

Према његовим ријечима, пријатељске везе Источног Сарајева и АП Војводине базирају се на Протоколу о сарадњи Републике Српске и сјеверне српске покрајине.

„Град Источно Сарајево тражи своје мјесто у том протоколу када је ријеч о сарадњи у поменутим областима“, рекао је Вуковић.

Он је истакао да је за Источно Сарајево веома важно да има пријатеље широм наших простора, посебно у Србији, па тако и у АП Војводини.

„Управо овакви разговори учвршћују добре и пријатељске везе Српске и Србије, односно Војводине“, рекао је Вуковић.

Батез је изразио задовољство што је  био домаћин Вуковићу.

Он је најавио да ће сљедеће године бити конкретизовани заједнички пројекти у спорту и омладинској политици Источног Сарајева и Секретаријата за спорт и омладину у Покрајинској влади.

„Уверен сам да ћемо већ следеће године дефинисати конкретне кораке када је у питању сарадња Војводине и Источног Сарајева у областима спорта и омладинске политике“, рекао је Батез.

На крају састанка Батез је Вуковићу поклонио одбојкашку лопту са потписима свих репрезентативаца Србије који су недавно освојили златну медаљу на Европском првенству у одбојци, а Вуковић је Батезу поклонио вриједну умјетничку слику.

Састанку су присуствовали предсједник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан и самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Источно Сарајево Александра Берјан.
/Срна/