ВУКОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ EYOF-a 2019 ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1233

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић организовао је данас у Градској управи пријем за учеснике EYOF-a 2019 из Источног Сарајева.

Вуковић је, након пријем, рекао да је срећан и поносан јер је данас у прилици да разговара са учесницима EYOF-a 2019, који ће наредних дана као чланови репрезентације БиХ наступити на овом значајном спортском такмичењу.

„Више од половине бх.тима чине управо спортисти из Источног Сарајева, што нам је изузетно драго.Овај податак нам говори да нас чека сјајна будућност са овим младим талентима од којих очекујемо да и у сениорској конкуренцији буду учесници великих такмичења и постижу важне резултате“, рекао је Вуковић.

„Надамо се да смо ми у Граду Источно Сарајево организацијом EYOF-a 2019 допринијели да им дамо додатну енергију, како за овај догађај, тако и за наредна такмичења, јер су и они, заједно са нама домаћини такмичарима из 46 земаља“, рекао је Вуковић, похваливши Смучарски савез РС, предсједника Раденка Пекића и тренере младих спортиста, јер су њихови резултати плод мукотрпног и преданог рада.

Вуковић је додао да постоји велико интересовање у школама за овај догађај, а Град ће обезбиједити аутобуски превоз за ученике са подручја града који буду жељели да посјете борилишта и бодре наше репрезентативце.

Градоначелник је истакао да се очекује велика посјета борилиштима за вријеме трајања EYOF–а, те додао да ће за основце са подручја града бити организован превоз.

Тренер реперезентације БиХ у нордијском трчању Горан Сантрач рекао је да су сви такмичари здрави и спремни, да се од њих очекује да дају све од себе и да у том случају резултат неће изостати.

„Наш план је да ови момци обезбиједе норму за такмичење које ће се одржати наредне године у Швајцарској“, нагласио је Сантрач.

Представник БиХ у алпском скијању Страхиња Аранут рекао је да не може очекивати неки велики резултат с обзиром на чињеницу колико се добро припремају такмичари из других земаља.

Захвалност због пријема и подршке изразио је и предсједник Смучарског савеза РС Раденко Пекић, који је истакао да је ово значајан спортски догађај за младе такмичаре из Источног Сарајева који ће наредних дана настојати да дају свој максимум и остваре неке од зацртаних циљева.

Спортисти и њихови тренери захвалили су градоначелнику и Граду Источно Сарајево на подршци, изражавајући наду да ће на предстојећем такмичењу остварити запажене резултате. За репрезентацију Босне и Херцеговине на предстојећем европском фестивалу спорта наступаће 12 такмичара са подручја Источног Сарајева, из скијашких клубова „Романија“, „Источно Сарајево“, „Гласинац“ и „Младен Грујић“.