ВУКОВИЋУ ПРИЗНАЊЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА

381

Градоначелницима Источног Сарајева Ненаду Вуковићу и Сарајева Абдулаху Скаки уручена су данас у Сарајеву специјална признања Уједињених нација за допринос сарадњи и миру. 

Подсекретар УН и специјални савјетник генералног секретара УН-а Адам Диенг рекао је, уручујући признања, да је ријеч о признању за допринос сарадњи, миру и дијалогу кроз успјешну организацију Европског олимпијског фестивала за младе (ЕYОF).

„Ваш ангажман је био снажна порука и најбољи примјер у правцу изградње мира и кохезије. Окупили сте европску омладину и направили догађај који ће људи у овој земљи памтити заувијек“, поручио је Диенг.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је изненађен, али и почаствован овим признањем.

„Изненађен сам што је вијест о овом нашем пројекту стигла и до Уједињених нација, што нам представља посебну сатисфакцију. Више од пола године након завршетка ЕYОF, могу да кажем да је клима у овој земљи веома лоша и да је тај фестивал био један од ријетких позитивних догађаја. То је манифестација која је окупила велики број људи, која нам је показала да је сарадња могућа у областима у којима имамо заједнички интерес, а да никоме не наноси штету“, нагласио је Вуковић.

Вуковић и Скака позвани су у Њујорк, гдје би требало да разговарају са генералним секретаром УН Антонијем Гутерешом.