ИСТОЧНА ИЛИЏА- У четвртак обиљежавање одбране Војковића, Грлице и Крупца

379

Обиљежавање 30 година од одбране Војковића, Грлице и Крупца у Одбрамбено-отаџбинском рату биће уприличено у четвртак, 21. јула, када ће бити служени Света литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима и парастос за погинуле борце са подручја Источне Илиџе.
Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да литургија почиње у 9.00 часова, а да ће након тога код Спомен-капеле код цркве у Војковићима бити положени вијенци.

Он је додао да је окупљање грађана планирано за 10.30 часова испред цркве у Војковићима, након чега ће услиједити традиционални одлазак на Илињачу, гдје ће бити послужен војнички пасуљ.

У склопу манифестације, 26. јула предвиђен је почетак спортских активности, а дан раније биће обављено жријебање такмичарских група.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године за одбрану Војковића, Грлице и Крупца погинуло је седам српских бораца, а 14 их је тешко рањено.

За слободу Републике Српске и српског народа са овог подручја животе је дало више од 250 бораца Друге сарајевске бригаде.

/Срна/