ПАЛЕ- Средњошколци у четвртак обиљежавају Дан српског јединства

335

Дан српског јединства биће обиљежен у четвртак, 15. септембра, на Палама, гдје ће средњошколци истицати заставе Србије и Српске, те учествовати у шетњи под називом „Домовина се брани књигом и песмом о небу“.
Савјет ученика Средњошколског центра „Пале“ ће у оквиру активности „Колико нас, толико застава“ позвати све ученике да 15. септембра у школу донесу заставе Републике Српске и Србије, а свако одјељење биће фотографисано.

„Од тих фотографија биће сачињена презентација за профиле школе на Фејсбуку и Инстаграму„, саопштено је из паљанског Средњошколског центра.

Из Средњошколског центра су најавили да ће у 16.30 часова бити организована шетња под називом „Домовина се брани књигом и песмом о небу“, која ће бити организована од ове школе према Филозофском факултету, па ка
Храму Светог архангела Гаврила на Палама и до градског трга.

Обиљежавање Дана српског јединства организује Тим за његовање културе сјећања и Савјет ученика Средњошколског центра „Пале“.

Владе Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је прије 102 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

/Срна/