ПАЛЕ- Цивилна заштита Српске професионално обавља задатке

240

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је честитку свим припадницима Републичке управе Цивилне заштите и вршиоцу дужности директора Милану Новитовићу поводом Међународног дана цивилне заштите, уз жељу да и убудуће, као и до сада, успјешно обављају одговорне професионалне задатке.

„Данашњи дан је прилика да скренемо пажњу на вашу одговорност, спремност, пожртвованост и хуманост коју сте небројено пута показали, како у нашој земљи тако и ван граница Српске и дали нам разлог да будемо поносни на Вас“, наводи се у Југовићевој честитки.

Југовић је изразио наду да ће припадници Цивилне заштите, преданим радом и уз подршку институција Републике Српске, у наредном периоду остварити још већи напредак у даљем развоју система Цивилне заштите у Републици Српској, те додатно ојачати материјално-техничке капацитете и кадровски потенцијал Републичке управе цивилне заштите.

У Републици Српској традиционално се обиљежава овај дан како би се указало на значај и улогу службе Цивилне заштите у случају свих типова несреће и катастрофе, као и да им се ода признање за све напоре, жртве и подвиге.

Поводом Међународног дана цивилне заштите, припадници Републичке управе цивилне заштите данас ће у Требињу одржати вјежбу „Штит 23“.

/Срна/