ПАЛЕ- Вечерас спортско- хуманитарна манифестација „Тројка из блока“

380

Спортско – хуманитарна манифестација „Тројка из блока“ биће одржана вечерас испред храма Сабора Светог Архангела Гаврила, на Студентском тргу у Палама.

Манифестацију организује Хуманитарна организација „Срби за Србе“, у сарадњи са локалном екипом „Streetball Pale“, а циљ је прикупљање материјалних средстава за помоћ социјално угроженим категоријама становништва.

„У питању је хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки на који су добро дошле све генерације“, саопштено је из Хуманитарне организације „Срби за Србе“.

Програм почиње у 19.00 часова, а пријава за учешће на овој манифестацији износи 5 КМ.

Сав новац прикупљен у овогодишњој спортско – хуманитарној манифестацији биће преусмјерен паљанској породици Димић.

Екипа „Streetball Pale“ организатор је једне од најпопуларнијих спортских манифестација на подручју Републике Српске, Међународног FIBA турнира у уличном баскету.

„Позивамо све људе добре воље да, својим скромним доприносом, помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Ова манифестација је доказ да спорт и хуманост иду руку под руку“, порука је екипе „Streetball Pale“.

Хуманитарна организација Срби за Србе од 2006. године прикупила је више од 5,1 милиона евра и помогла 2.600 породица које живе широм Балкана.

Кроз идеју „Тројка из блока“, до сада је од 2012. године организовано више од 800 различитих турнира у градовима широм свијета – на чак три континента, а ова спортска манифестација у Палама је први пут организована 2015. године.

Уз помоћ више од 40.000 такмичара прикупљено је преко 780.000 евра од чега је изграђено и реновирано 30 купатила, 26 кућа, једно породилиште и једна здравствена амбуланта.

/Срна/